Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

5 μ. Χ. Ομαδική έκθεση χαρακτικής στον Τεχνοχώρο, στην Αθήνα.

5 μ. Χ.

Είναι ο τίτλος της έκθεσής μας που εγκαινιάστηκε στον Τεχνοχώρο την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009. Πρόκειται για την Πέμπτη έκθεση μικρών χαρακτικών που διοργανώνουμε για την περίοδο των γιορτών. Η έκθεση χωρίς συγκεκριμένη θεματική ενότητα, έχει σαν σημείο αναφοράς την μικρή διάστασή των έργων. Στην χαρακτική η μικρή διάσταση απαιτεί μια πιο προσεκτική αντιμετώπιση της μήτρας από τους καλλιτέχνες. Συμπυκνώνουν την τεχνική και καλλιτεχνική εμπειρία των δημιουργών σε μια μικρού μεγέθους επιφάνεια. Εκτός λοιπόν του εικαστικού αποτελέσματος, μεγάλο ρόλο παίζει και η άρτια επεξεργασία της χαρακτικής μήτρας. Όλα τα έργα που παρουσιάζονται στον Τεχνοχώρο, είναι αυθεντικά χαρακτικά έργα φιλοτεχνημένα και τυπωμένα από τους ίδιους του καλλιτέχνες.

Φέτος εκτός από τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών συμμετέχουν, για πρώτη φορά, και έργα συνεργατών της από άλλες χώρες. Ενδεικτικά, παρουσιάζουν έργα τους οι καλλιτέχνες Νίκος Δεσεκόπουλος, Ελένη Κάπρου, Γρηγόρης Κότσαρης, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Serhad Bapir, Φλοράνς Χριστάκη, Kati Mahrt, Ines Piqueras, Miloslav Bonov, Ralitsa Chohadzhieva, Lilia Eftomova, Ludmil Georgiev, Ivan Peykov, Ivan Bachvarov, Gergana Donkova, Evgeniy Pantev, Elena Vutova, Christina Gaeva, Vesselin Damyanov, Rossen Spassov, Todor Ovcharov, Trayan Anev, Raycho Stanev, Oktay Anilanmert, Güngör Iblikçi, Fevzi Karakoç, Emin Koç, Yusuf Ziya Aygen, Fabiola Ungredda κ.ά. Οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία να δούνε μια ποικιλία χαρακτικών και από άλλες χώρες αλλά και τυπώματα που έχουν γίνει με όλες τις τεχνικές. Όλα τα έργα είναι αριθμημένα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.


Οι τιμές των χαρακτικών θα είναι σε προσιτές τιμές, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία μικρών συλλογών. Άλλωστε σκοπός της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, αλλά και του Τεχνοχώρου, είναι η άμεση επαφή του κοινού με τους καλλιτέχνες και τα έργα τους, χωρίς την μεσολάβηση τρίτων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ασφάλεια της αυθεντικότητας αλλά και την χαμηλή τιμή, των έργων.


Για την περίοδο των γιορτών τις ημέρες Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, Πέμπτη 1 Ιανουαρίου & Παρασκευή 2 Ιανουαρίου ο Τεχνοχώρος θα είναι κλειστός.

Τ Ε Χ Ν Ο Χ Ω Ρ Ο Σ
α ί θ ο υ σ α τ έ χ ν η ς
Λ ε μ π έ σ η 4 & Μακρυγιάννη, 117 42 Αθήνα
τηλ/fax 2109228370

Δεν υπάρχουν σχόλια: