Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Κούρδοι Αποφασίζουν για την Ανεξαρτησία του Κουρδιστάν


Οι Κούρδοι μαζί με όλες τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες του νότιου τμήματος του Κουρδιστάν, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2017 ψηφίζουν σε δημοψήφισμα για το αυτονόητο, δηλαδή την ανεξαρτησία του νότιου τμήματος του Κουρδιστάν από το τεχνητό και διαλυμένο σε θρησκευτικές διαμάχες κράτος που λέγεται Ιράκ.

Αυτό το τμήμα του Κουρδιστάν έχει έκταση περίπου σαν την έκταση της Αυστρίας ή της Δημοκρατίας της Τσεχίας και έχει πληθυσμό περίπου 8-9 εκατομμύρια κατοίκους.

Το στάτους-κάβο που επέβαλαν το 1923 με την συμφωνία της Λωζάνης οι τότε ιμπεριαλιστικές δύναμης ( Αγγλία και Γάλλια) σε συνεργασία με τα δυο αντιδραστικά και ρατσιστικά κράτη της περιοχής (την Τουρκία του Κεμάλ και την Περσία του Σάχη) εις βάρος του Κουρδικού έθνους και του Κουρδιστάν τώρα διαλύεται.

Η ανεξαρτησία αυτου του τμήματος του Κουρδιστάν είναι η αρχή στην πορεία του αγώνα του κουρδικού έθνους που έχει πληθυσμό περίπου 50 εκατομμύρια συνολικά για το μελλοντικό ενωμένο και ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

Αυτοδιάθεση λοιπόν! 
Ανεξαρτησία του Κουρδιστάν τώρα!Από την καμπάνια για την Ανεξαρτησία  του Κουρδιστάν, Hewlêr 22-9-2017. Φωτο.: Seid Veroj


Από την καμπάνια για την Ανεξαρτησία  του Κουρδιστάν, Hewlêr 22-9-2017. Φωτο.: Kurdistan 24
Δεν υπάρχουν σχόλια: